Pokyny
Medová klasika plnená žĺtkovo-pudingovým vanilkovým krémom a vanilkovou šľahačkou.
50minúty
25minúty
20 porcií
For Family
Medová klasika plnená žĺtkovo-pudingovým vanilkovým krémom a vanilkovou šľahačkou.
Z múky, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajcia a žĺtku si vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti
Jednotlivé časti vyvaľkáme a upečieme na vymastenom plechu. Pečieme na opačnej strane, aby sa pláty ľahšie dávali dolu, približne 10-15 min. na 160 stupňov.
Medzitým si pripravíme žĺtkovo-vanilkovú plnku. Z mlieka, žltkov a Zlatého klasu si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí do nej postupne pridávame maslo zmiešané s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame dohladka
Následne si pripravíme šľahačkovú plnku. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, a v prípade potreby aj stužovačom
Na vychladnutý plát navrstvíme najprv žĺtkovo-vanilkovú plnku a následne šľahačkovú. Na plnky položíme druhý plát a posypeme práškovým cukrom.