Pokyny

Medová klasika plnená žĺtkovo-pudingovým vanilkovým krémom a vanilkovou šľahačkou.

Z múky, práškového cukru, medu, rumu, sódy bikarbóny, vajcia a žĺtku si vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti

Jednotlivé časti vyvaľkáme a upečieme na vymastenom plechu. Pečieme na opačnej strane, aby sa pláty ľahšie dávali dolu, približne 10-15 min. na 160 stupňov.

Medzitým si pripravíme žĺtkovo-vanilkovú plnku. Z mlieka, žltkov a Zlatého klasu si uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Po vychladnutí do nej postupne pridávame maslo zmiešané s cukrom. Nakoniec po kvapkách zamiešame rum a vymiešame dohladka

Následne si pripravíme šľahačkovú plnku. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, a v prípade potreby aj stužovačom

Na vychladnutý plát navrstvíme najprv žĺtkovo-vanilkovú plnku a následne šľahačkovú. Na plnky položíme druhý plát a posypeme práškovým cukrom.

Hodnotenie receptu

( 0Hodnotenie )

Ingrediencie